De link naar het Alberdingk Thijm College in Hilversum


De link naar Magister


Digischool, portal voor alle vakken; ook veel Frans


LAKS, voor scholieren, door scholieren !


Een interessante uitdaging: een défi intéressant: bepaal het niveau van je kennis in een uitgebreide test. Trek er wel 45 minuten voor uit...


Een - meertalige - site om woorden op te zoeken en nog veel meer. Zeer de moeite waard !


Nog een redelijk goed online woordenboek vind je hier; je kunt het zelfs in je browser plakken !


Een aantal ( Franstalige ) woordenboeken in één portal. ook voor vervoegingen van werkwoordenEr bestaat één redelijk goede grammatica-checker, een ’correcteur de grammaire et d’orthographe’, waar je een stukje tekst kunt invoeren, en waar je feedback en vragen krijgt.
Gratis ook nog ! Klik op het plaatje van BonPatron om de site te bezoekenEen site voor Franse kinderen. Juist doordat het taalgebruik simpel is gehouden is het voor Nederlandse leerlingen een leerzame site


De eigen site van onze Petit Gaulois, Astérix dusDe drie grote attractieparken in Frankrijk: het Parc Astérix, de Futuroscope en Disney ParisBenieuwd naar het weer in Frankrijk ?Op de site van TV5 kun je vinden welke films er binnenkort worden uitgezonden, maar ook op de site kun je kleine filmpjes bekijken, en zo je luistervaardigheid verbeteren


Maak met Google Earth een ritje door de straten van Parijs, of een andere stad in FrankrijkUne visite virtuelle du Musée du Louvre ? Soyez les bienvenus !Ook het Musée d’Orsay is een bezoek waard, zowel voor de collectie als voor het gebouw !Het Centre Pompidou is niet alleen een bijzonder gebouw met een bijzonder museum. Het biedt daarnaast heel veel educatieve aciviteiten, ook ’en ligne’ , online dus. Kijk en luister !


Alle musea van Paris, ja alle nationale musea van heel Frankrijk, in één portal !


Ga op bezoek bij Koning Lodewijk XIV, Louis XIV, in zijn optrekje in VersaillesEen kijkje onder de grond in Parijs, of krijg je nachtmerries van doodshoofden en skeletten ?


Het Maison Descartes, de Culturele Ambassade van Frankrijk in Amsterdam, biedt cursussen, en organiseert allerlei aktiviteiten op cultureel gebied.
Het beschikt over een grote bibliotheek en videotheek.De Alliance Française organiseert over de hele wereld cursussen Frans en culturele aktiviteiten.
Het Gooi heeft een eigen afdeling, met ook cursussen in het ATCWil je na de middelbare school in een paar maanden echt vloeiend Frans leren
spreken ? Misschien is een baantje als au pair iets voor je !Of ga je liever studeren in Frankrijk ?Pour les amateurs d’Astérix, de liefhebbers van Asterix, dus. In het Nederlands ook nog !Site van het Parc Astérix, niet ver van ParijsOp zoek naar de tekst van een Frans chanson ? Lyrics-copy !Neem eens een kijkje bij de Académie Française, het eerbiedwaardige instituut dat de Franse Taal bewaaktDe stad Parijs heeft natuurlijk een eigen siteOoit hadden de Provo’s in Amsterdam het ’Witte Fietsenplan’. In Parijs is dat idee, 40 jaar later, in de praktijk gebracht.
Huur voor heel weinig geld ( het eerste uur is zelfs gratis ) een fiets bij een van de honderden stallingplaatsen,
en zet hem op een andere plek weer terug. Génial, non ? Alleen moet je wel over een creditcard beschikken,
om de 150 euro borg te kunnen betalen....


Voor 40 eurocent koop je bij een kiosk in Parijs de Pariscope, met een overzicht van alle tentoonstellingen, theater- en filmvoorstellingen enz.
Elke woensdag verschijnt de nieuwe editie. Op internet is de Pariscope helemaal gratuit !

Logo+PayyOff-Onder-Franszelfsprekend
Franszelfsprekend, un autre site pour la promotion du français !Een uitgebreid portal ( portail internet ) over het toersime ( tourisme ) in Frankrijk ( en France ).
Zoek een beetje en je vindt ook nog de Nederlandse versie van deze siteSite van een collega uit Begië, Herman Geudens, ook met links naar veel verschillende zaken die Frankrijk betreffen. Suggestion du chef !Voor de ECHTE diehards, irréductibles in het Frans, een site over de geschiedenis van de Franse taal. En français, bien sûr